Szántó Endre

+36 70 699 4541

Írjon nekünk

szanto.endre@chcroad.hu

Awesome Image

A Keestrack készen áll a jövőre.

2022.03.13.

A koronavírus járvány okozta jelentős nemzetközi korlátozások ellenére a Keestrack Csoport összességében kielégítő üzleti évet tudhat maga mögött. A forgalmazók pozitív visszajelzései és számos, a jövőre vonatkozóan bejelentett új termék azt jelzi, hogy az elkövetkező évben fenntartható javulás várható az üzletben.

“A Keestrack, akárcsak sok más nemzetközi építőipari gépgyártó esetében a koronavírus járvány hatásait érintette” – mondja Marcel Kerkhofs, a Keestrack csoport belga központjának marketingmenedzsere. “Mindazonáltal nagyon pozitívan és optimistán tekintünk a jövőre, mivel folyamatosan újítunk és új termékeket vezetünk be a piacon. A Keestrack továbbra is a mobil elektromos csatlakoztatható és hibrid hajtású törőkre és osztályozókra összpontosít, hogy csökkentse a károsanyag-kibocsátást és az üzemeltetési költségeket.”

2022-ben ismét kibővítjük kínálatunkat, hogy további fontos gépi megoldásokkal és teljesen új termékvonalakkal is bővüljenek” – mondta Frederik Hoogendoorn, ügyvezető igazgató. A családi kézben lévő cégcsoport 20 százalékos világméretű forgalmának növekedésével számol, ami együtt jár a jelenleg több mint 1000 főt számláló saját munkaerő, valamint a 100 országban több mint 116 márkakereskedővel és szervizpartnerrel működő nemzetközi disztribúciós hálózatának bővülésével.

EVOLÚCIÓ

Az egyik kulcsfontosságú termék, amelyet a Keestrack 2022-ben bemutat, a teljesen új tervezésű Keestrack I4e lánctalpas mobil, megfordítható röpítőtörő. Az innovatív RIC (Reversible Impact Crusher) technológiának köszönhetően ez a gép nagyon rugalmasan használható kőzet másodlagos zúzására és építőanyagok (pl. aszfalt) újrahasznosítására. A megfordítható vízszintes röpítő törőgépnek speciális kialakítása nagy, változtatható zúzókamrával, erőteljes rotorral (Ø 1100 mm; 4 fúvórúd) és elektronikusan felügyelt hidraulikus résbeállítással (80-tól – 220 mm-ig új szerszámokkal) lehetővé teszi akár az előtolás méretét is. 250 mm-es, és folyamatosan jó minőségű végtermékeket biztosít 0/2 mm-ig zárt körben. A másodlagos és harmadlagos zúzás most egy rendkívül mobil megoldásban kombinálható, ami a Keestrack I4e-t a mobil kúpos törőgépek vagy a vertikális röpítőtörőgépek valódi alternatívájává teszi, különös tekintettel a kiemelkedő, 100-250 t/h gyártási kapacitásaira. A Keestrack szerint a rendszer alacsonyabb kopást, jobb végtermékminőséget (szemcseforma) és jelentős energiamegtakarítást is kínál a jellemző alkalmazásoknál (pl. homokgyártás 0/4 mm: kb. – 30% a kúpos törőkhöz képest; -30 -40%-ra a VSI röpítőtörőkhöz képest). Ez a kompakt rendszer továbbfejlesztett dízel-elektromos hajtáskoncepciójának is köszönhető (szállítási méretek: 15,05 m x 3,00 m x 3,23 m), súlya 41 tonna, beleértve az egyszintes utó osztályozót és a visszatérő szállítószalagot. A többi Keestrack nagy darálóhoz (H4e / H6e/H7e kúpos törőgép, B7e pofástörő) hasonlóan a 447 kW-os dízelmotorral és 300 kVa-s generátorral felszerelt meghajtóegységet eltávolítható ledobó modulként tervezték. A törőgép (160 kW), az adagolók és a szállítószalagok elektromos hajtásai, valamint a rendszerhidraulika különösen költséghatékony és károsanyag-kibocsátásmentes hálózati működést tesz lehetővé. Három konkrét szabadalom illusztrálja az új Keestrack I4e koncepció innovatív potenciálját.

                                                     

Kettő az egyben: Az új Keestrack I4e RIC lánctalpas, megfordítható ütvetörővel a nemzetközi feldolgozó szakember egy erőteljes megoldást mutat be a másodlagos és harmadlagos aprításra, amely különösen alkalmas a rendkívül gazdaságos (0-2 mm) homokgyártásra.

Takarítson meg a kombinálással

A hagyományos dízel-hidraulikus egységekhez képest a dízel-elektromos hajtású berendezések közvetlenül akár 40%-ot takarítanak meg az üzemanyagból. A sorozatgyártású motorokon való munkavégzés során a tulajdonítható üzemanyag-fogyasztás akár 70%-kal is csökkenhet, ha a hibrid rostákat közvetlenül egy dízel-elektromos zúzógép konnektorból táplálják. Hálózatra csatlakoztatva a megtakarítás még nagyobb (a helyi áramártól függően), mivel mind az üzemeltetési, mind a karbantartási költségek drasztikusan csökkennek. Ennek a lehetőségnek a teljes kiaknázására a Keestrack ma az e-meghajtású berendezések mellett a lánctalpas motoregységeket is kínálja. Ezekkel a lánctalpas motor/generátor egységekkel több elektromos gép meghajtása lehetséges.

Mivel az elektromos hajtású Keestrack berendezés használható, akár a hálózatra csatlakoztatva, akár a fedélzeti generátorkészlettel rendelkező motoregység segítségével, a Keestrack néhány éve először vezette be a drop-off modult (dízelmotor integrált generátorkészlettel) . Ami már több e-meghajtású gépet is meg tudna táplálni.

Egy további lépés a lánctalpas motor/generátor egységek bevezetése. Ezek a csatlakoztatott Keestrack törőgépeket, osztályozógépeket és rakodógépeket közvetlenül látják el árammal abban az esetben, ha a hálózatról nincs csatlakozó dugó. Ezáltal a teljes sorozatgyártásban rejlő gazdasági előnyök teljes mértékben kibontakoznak, és a jövőbe tekintve a Keestrack mobil zúzók és sziták motoregység nélkül is értékesíthetők.

                                                                     

A világ első lánctalpas M5-ös motoregysége, integrált generátorkészlettel, amely több elektromos meghajtású gépet is képes táplálni, így a lehető legalacsonyabb működési költségeket és kevesebb károsanyag-kibocsátást eredményez.